Auguszta napja van. | 2024.03.29

Czibere: gyakran elkallódnak a hátrányos helyzetű gyerekek

2016-05-21 09:26:00

 

Az integrált térségi gyermekprogramokat támogató, 15 milliárd forint összértékű kiemelt pályázatot az hívta életre, hogy a kormányzati szakemberek tapasztalata szerint a rászoruló gyermekek gyakran elkallódnak a szolgálatok között - mondta az Czibere Károly szombaton az M1 aktuális csatornán.

 

    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerint "jó szándékú" a szociális, az egészségügyi és a foglalkoztatási terület is, de "nem érnek össze".
    "Azért kellett ezt a programot elindítani, hogy a hátrányos helyzetű térségekben a hiányzó szolgáltatásokat teremtsük meg és a meglévő szolgáltatásokat bővítsük ki" - tette hozzá.
    A gyermekszegénység visszaszorítására, megelőzésére és a szegény családban élő gyermekek, a tartós rászorultságban élők számának csökkentésére fókuszál az integrált térségi gyermekprogramokat támogató kiemelt pályázat, amelynek beadási határideje július közepe - jelentette be csütörtökön Czibere Károly. Az ország 31 leghátrányosabb helyzetű járásának gyermekjóléti központja és az azokat fenntartó önkormányzatok pályázhatnak. A nyertes pályázók 350 és 500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2007 és 2013 között már volt egy hasonló program, akkor 23 hátrányos helyzetű kistérségben sikerült olyan együttműködéseket kialakítani, olyan szolgáltatásokat kiépíteni, amelyekre addig nem volt példa. Az a program 42 ezer gyermekhez jutott el - jegyezte meg.