Gedeon napja van. | 2024.03.28

Okostelefonra is letölthető az elektronikus építési napló

2016-05-21 06:33:24

 

Mobiltelefonra letölthető elektronikus építési naplót fejlesztett a Lechner Tudásközpont, az alkalmazással a felhasználók okostelefonon vihetnek fel napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket a kivitelezés helyszínén, a megrendelők pedig saját készülékükön bármikor nyomon követhetik az építkezés fázisait - közölte a fejlesztő az MTI-vel.

 

    Az építésügyi fejlesztés a hagyományos e-építési naplóval szinkronban működik, felépítése, hozzáférési hierarchiája és szabályai megfelelnek a hagyományos elektronikus építési napló szabályainak.
    Az egyelőre android operációs rendszerrel működő okostelefonokra - majd augusztustól iOS-re is - kifejlesztett alkalmazással számítógép vagy laptop nélkül bárhol, gyors hozzáféréssel, kis adatforgalommal, biztonságosan elérhetővé válik az e-napló.
    Új napló megnyitása, vagy a törzsadatok felvétele továbbra is csak asztali gépen vagy laptopon lehetséges, de a leggyakrabban használt, az építési folyamatot végigkísérő jelentések menet közben is felvihetőek. A felület ugyanígy használható betekintésre, jelentések és bejegyzések olvasása mobiltelefonon is lehetséges.
    A közlemény szerint a Lechner Tudásközpont által fejlesztett mobil e-építési napló az első okostelefonos építésügyi alkalmazás, amelyet a tervek szerint hamarosan továbbiak is követnek.