Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a szocialisták elvették a pénzt a családoktól, az oktatástól és az egészségügytől

2016-05-18 14:41:15

 

A Fidesz szerint a szocialisták "mindig csak elvették a pénzt a családoktól, az oktatástól, az egészségügytől, a szociális szférától és a nyugdíjasoktól".

 

    A nagyobbik kormánypárt arra reagált szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Szabó Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője a nap folyamán Szegeden azt mondta: pártja az oktatás, az egészségügy és a szociális szféra költségvetési támogatását növelné a 2017-es büdzsé tervezetéhez benyújtott módosító javaslataival.
    A Fidesz közleményében az áll: a szocialisták "egyetlen területet sem kíméltek meg" a megszorításoktól, az adóemelésektől, a jövedelemcsökkentéstől és a leépítésektől.
    Kiemelték: a Fidesz 2010 óta pótolja "a szocialisták által elvett pénzeket", és jövőre még több jut adócsökkentésre, valamint az otthonteremtésre. Több jut az oktatásra 270 milliárd forinttal, az egészségügyre 167 milliárddal, a társadalombiztosítási és a szociális ágazatra 155 milliárd forinttal, és mindhárom területen folytatódik a béremelési program jövőre is - írták.