Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több mint 700 millió forintos beruházás a Rondo Hullámkartongyártó Kft.-nél

2016-05-14 11:05:00

 

Több mint 700 millió forintot fordít idén beruházásokra, a gyártási technológia fejlesztésére soroksári termelőüzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

 

    A következő hónapok beruházásai az üzemen belüli anyagmozgatás további automatizálását irányozzák elő. 
    Miklós Zsolt, a Rondo Kft. ügyvezetője elmondta: már az elmúlt években is jelentős lépéseket tettek az áruáramlási rendszer automatizálására. Az újonnan érkező berendezésekkel tovább rövidíthető gyártási folyamat átfutási ideje, valamint gyorsítható a vevőkiszolgálás.
    Hozzátette, hogy ezzel együtt a gyártás volumene is nő az üzemben: míg 2015 első negyedévében 22 millió, az idén az év első három hónapjában már közel 23 millió négyzetméter hullámkarton készült a gyárban, és a társasságnál további növekedést terveznek a következő hónapokra is.
    Az újabb beruházások egy hosszú távú technológia-fejlesztési programba illeszkednek. Ennek keretében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. két évtized alatt immár több mint 10 milliárd forint értékben fejlesztett 24 ezer négyzetméter alapterületű, közel 200 munkavállalót foglalkoztató magyarországi termelő üzemében - közölték.
    Az osztrák Ganahl család tulajdonában álló Rondo csoport első papírgyárát 1911-ben alapította meg Vorarlbergben. A csoport magyarországi leányvállalatát 1994-ban hozta létre Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven, egy 40 ezer négyzetméteres telket vásárolva meg Soroksáron. A cég mára évi 12 milliárd forint forgalmat lebonyolító vállalattá nőtte ki magát. A társaság több száz magyarországi gyártó és kereskedő céget szolgál ki környezetbarát, száz százalékban újrahasznosítható csomagolóanyaggal. Termékeik közel egyharmadát külföldön értékesítik.