Andrea napja van. | 2024.04.18

Nagybani piacot adtak át Szegeden

2016-05-13 14:16:37

 

Modern termelői nagybani piacot adtak át pénteken a Szegedi Ipari és Logisztikai Központban, a komplexum a térségben száz új munkahelyet teremt.

 

    A Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani Piac üzemeltetője, a Hansa-Kontakt Invest Kft. ügyvezető igazgatója, Lekeny Márk elmondta: a primőráru-termelés az Alföldön és a környező megyékben összpontosul, ez olyan minőségű és mennyiségű árut juttat a nagybani piacra, hogy a környező országokból is megéri idelátogatni. Ez elősegíti a Magyarországon megtermett áru külföldre jutását is - tette hozzá. 
    Az M43-as szegedi bevezető szakasza mellett tizenöt hektáron elterülő piacot kilencmilliárd forintból, magántőkéből és banki hitelből, hét hónap alatt építették ki.     A 110 ezer négyzetméteres piacon ezerötszáz fedett árusítóhelyen csak magyar termékek árusítását engedélyezik, a 12 ezer négyzetméteres csarnokban azonban importárut is találnak majd a vásárlók. A 60-200 négyzetméteres bérleményekben  mezőgazdasági eszközökkel, öntözéstechnikával, csomagolással, növényvédelemmel foglalkozó cégek is helyet kaptak.     A piacon a kereskedés az ünnepi hétvégét követően, május 17-én kezdődik, csaknem 100 százalékos kihasználtsággal. A piac szombat kivételével minden nap délután négy és éjjel tizenkét óra között fogadja majd a kereskedőket és a vásárlókat. 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány