Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mobilalkalmazással segítik a helyi borok kóstolását Balatonfüreden

2016-05-13 13:49:10

 

A Balatonfüred-Csopaki borvidék fiatal borászainak szombati balatonfüredi borkóstolóján debütál a Kóstolom nevű alkalmazás - közölte a szoftvert fejlesztő cég kommunikációs vezetője az MTI-vel.

 

    Hanyecz Imre elmondta, hogy a tavaly nyáron alakult Rizling Generáció Egyesület által rendezendő szombati balatonfüredi rendezvényen mintegy húsz borász - a Rizling Generáció mellett a Csopaki Kódex és a Balatoni KÖR egyesület tagjai - több mint száz termékét lehet megkóstolni.
    Itt debütál a Kóstolom nevű új applikáció, melynek segítségével résztvevők részletes információkat kaphatnak az eseményen kóstolható borokról és a kiállító borászatokról, valamint szavazhatnak és meg is vásárolhatják a kedvenc boraikat. 
    Hozzátette, hogy az eseményen lehetőség nyílik az első, márciusban megrendezett Vinea Balaton bírálaton a 21 BalatonBor- és a 13 Hegybor-minősítést elnyert helyi borok többségének kóstolására is. 
    A Rizling Generáció Egyesület tavaly augusztusban a Balatoni Borheteken a borvidék huszonöt pincészetének összefogásával alakult meg. Az egyesület küldetésének tekinti a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék, illetve a Balaton-felvidék tradicionális és különleges borainak népszerűsítését, továbbá a térség idegenforgalmi vonzerejének növelését.