Csongor napja van. | 2024.04.16

Új elnököt választott a Magyosz

2016-05-13 12:31:49

 

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) Hodász Istvánt, az Egis gyógyszergyár vezérigazgatóját választotta meg a szövetség új elnökének a május 13-i közgyűlésén - tájékoztatta a Magyosz pénteken az MTI-t. 

 

    Az új elnök Bogsch Eriket, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatóját - aki tíz évig irányította a szövetséget - váltja a Magyosz elnöki tisztségében.
    A közlemény szerint Hodász István felhívta a figyelmet arra, hogy közösen kell dolgozni a gyógyszerkassza alultervezettségében rejlő kockázatok enyhítésén, és célként fogalmazta meg a nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítését is. 
    Az új elnök elmondta: a szövetség legfontosabb célja, hogy az évszázados hagyományokra visszatekintő magyar gyógyszeripar versenyképes maradjon és kiszámítható feltételek között működjön a jövőben is. A magyar gyógyszeripar évente 68 milliárd forint értékű beruházással, 76 milliárdos kutatási-fejlesztési ráfordítással és több mint 15 ezer munkahellyel járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez.