Gedeon napja van. | 2024.03.28

Idén utoljára lesz sörfesztivál a budai Várban

2016-05-12 11:25:02

 

Az idei lesz június 2. és 4. között az utolsó sörfesztivál, melyet a budai Várban rendeznek meg, az ezt követő években más helyszínen kóstolhatják a látogatók a legnagyobb sörgyárak, importőrök és kézműves sörüzemek kínálatát.

 

    A fesztivál sok száz hordó sörrel, koncertekkel, utcazenészekkel és népszerű humoristákkal várja a sörök kedvelőit az Oroszlános és a Hunyadi-udvarban.
    A látogatók az ismert külföldi márkák és minőségi kézműves sörök standjainál több száz sörfajtából válogathatnak a hétvége alatt. A sokszínű kínálatban a legnépszerűbb lágereket, alsó és felső erjesztésű sörkülönlegességeket és igazi belga kedvenceket is találhatnak a sörkedvelők. A legtöbb standon a sörfőzők idei újdonságait is megkóstolhatják az érdeklődők - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
    Az utolsó Budavári Sörfesztivál nyitónapján Aranyosi Péter, másnap pedig Hadházi László poénjain nevethet a közönség. A színpadon többek között koncertezik majd Caramel, Rakonczai Imre és a Firkin zenekar is.
    Az első kétezer jegyvásárló ajándékba kapja az egyedi fesztiválkorsót az első korsó sörrel együtt. A napijegyek és a hétvégére szóló bérletek a sörfesztivál honlapján (http://www.sorfesztival.hu) is megvásárolhatók.