József napja van. | 2024.03.19

Felújították a gyulai Komló Hotelt

2016-05-11 14:28:49

 

Felújították több mint nyolcszázmillió forintból a százéves gyulai Komló Hotelt, a szálloda a következő hetekben nyílik meg a vendégek számára - mondta Rapport István tulajdonos-ügyvezető szerdán az MTI-nek.

 

    A beruházáshoz a Gyulai Komló Kft. 422 millió forint európai uniós támogatást nyert el, az ezen felüli részt saját forrásból, valamint a Széchenyi-terv keretében kapott 2,5 százalékos kamattámogatott hitelből finanszírozták - közölte.
    Elmondta: a szálloda építésének századik évfordulóján, 2013 elején indult a felújítás, akkor azt tervezték, hogy egy év alatt befejezik a kivitelezést, ám különböző építészeti problémák adódtak. A 2380 négyzetméter alapterületű hotelnek 34 szobája van, ebből 12 lakosztály, amelyek között van olyan is, amelyik kettőnél több hálószobával rendelkezik. Főként családos-nagycsaládos vendégekre számítanak - magyarázta Rapport István.
    A személyzet a vállalt 11 munkavállaló helyett jelenleg 17 főből áll, ám ezt megemelnék 3-4 fővel - közölte az MTI kérdésére az ügyvezető.     Az építész végzettségű Rapport István elmondta: levéltári kutatásokat végeztek, hogy korhűen újítsák fel a hotelt, amely Gyula első szállodája volt, és ahol 1948-ig Békés vármegye első kávéháza üzemelt.     A szükséges szakhatósági engedélyek beszerzése után, legkésőbb június 1-jén szeretnék megnyitni a szállodát. A nyári szezonra már vannak előfoglalásaik - tette hozzá Rapport István.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány