Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nemzetközi Képregényfesztivál lesz vasárnap a Dürer Kertben

2016-05-07 10:45:00

 Vásár, szakmai és szórakoztató programok, előadások, vetítések és képregényes rögtönzések is várják az érdeklődőket a Nemzetközi Képregényfesztivál egész napos programjain vasárnap a budapesti Dürer Kertben.

    A Magyar Képregény Szövetség 12. alkalommal rendezi meg az ország egyik legnagyobb képregényes eseményét, amelyen meghívott vendég lesz Rutu Modan Eisner-díjas izraeli képregényalkotó, Alessio Fortunato olasz képregényrajzóló is - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
    Alessio Fortunato, a magyarul újrainduló Dampyr-sorozat első kötetét mutatja be, míg Kivi Larmolától a fesztiválra jelenik meg az Úton című gyűjteményes füzet, amely önéletrajzi jellegű műveit tartalmazza.
    Vesa Kataisto, a finn Arktinen Banaani kiadó vezetője előadást tart a finn képregény jelenlegi helyzetéről, Harri Römpötti újságíró, kritikus pedig saját projektjét mutatja be.
    Az egész napos esemény előadásain szó lesz többek között a small press képregénykiadásról, a képregényfelújításról, a rajzolók eszközeiről, valamint a képregényesek és a fanzinosok találkozásáról. Mindezek mellett betekinthetnek a látogatók a hazai alkotók műhelytitkaiba is.
    A szervezők ismét kiosztják az Alfabéta-díjat, az egyetlen magyar képregényes elismerést. A Korcsmáros Pál-díjat az idén Haui József, a Képes Kiadó vezetője veheti át - írták a tájékoztatóban.