Auguszta napja van. | 2024.03.29

Washington környékén két bevásárlóközpontban halálos áldozatokkal járó lövöldözés volt - FRISSÍTETT (új: letartóztatták a gyanúsítottat)

2016-05-07 09:26:00

 Két bevásárlóközpontban is halálos áldozatokkal járó lövöldözés volt Washington környékén pénteken.  Késő délután letartóztatták a gyanúsítottat, aki rendőr.

     A Washington melletti Bethesdában és Silver Springben elkövetett lövöldözéssel gyanúsított és letartóztatott rendőr, a 62 éves Eulalio Sevilla Tordil az előző nap a szintén Washingtonhoz közeli Beltsville-ben agyonlőtte feleségét.  
    A szövetségi főváros elővárosának számító - de már Maryland szövetségi államhoz tartozó - Bethesdában és Silver Springben egy órán belül történt a két tragédia. A két település egymáshoz közel esik, s a rendőrség azt gyanítja, hogy mindkét esetben ugyanaz az ember lőtt: egy rendőr. A gyanúsítottat már keresik.  
    Az első lövöldözés Bethesdában történt: egy férfi odalépett az áruházba igyekvő egyik asszonyhoz, s megkérdezte tőle, hová megy. Majd amikor a nő válasz nélkül hagyta, visszasétált az autójához, kiemelte a fegyverét és agyonlőtte a nőt. Rálőtt a segítségére siető három férfira is. Egyikük a kórházba szállítás után szintén meghalt. Egy órán belül érkezett a hír a második lövöldözésről: Silver Spring Aspen Hill nevű negyedében egy férfi az egyik élelmiszeráruházba igyekvő asszonyt lőtte agyon. Az áldozat azonnal meghalt.
     A rendőrség elővigyázatosságból lezárt a környéken tizennégy iskolát, továbbá átmeneti időre bezárták a sportlétesítményeket és a közparkokat is. A környéken van az Országos Egészségügyi Intézet (NIH) is, amelynek munkatársait szintén riadóztatták és hazaküldték.         A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a két lövöldözés között van-e kapcsolat, s felkérte az FBI-t is, hogy kapcsolódjék be a  nyomozásba.