Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: Szigetvári Viktor idegen érdekeket szolgál, amikor az MNB-t támadja

2016-05-06 15:25:00

 

A Fidesz-frakció szerint Szigetvári Viktor, az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke "idegen érdekeket szolgál", amikor a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) és a forintot "támadja".

 

    A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Szigetvári Viktor "maga is elismerte, hogy azok közé a baloldali politikusok közé tartozik, akiknek a politikai tevékenységét a magyar forint ellen spekuláló és bevándorláspárti Soros György" magyar származású amerikai üzletember pénzeli. Azt írták: a Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökkel közösen létrehozott Haza és Haladás Egyesület "a mai napig titkolja, hogy pontosan hány milliárd forint támogatást kapott Soros Györgytől".
    Hangsúlyozták: a baloldal kormányzása alatt a Simor András vezette MNB "külföldi hitelezők helytartója volt, óriási veszteséget termelt, amelyet a magyar adófizetőknek kellett megfizetni, miközben a magyar családokat hagyták devizahitelben úszni". Az MNB jelenleg "nyereséges, alacsonyan tartja az inflációt, elősegítette a gazdasági növekedést, kimenekítette a családokat a devizahitelből" - tették hozzá.
    Szigetvári Viktor a nap folyamán sajtótájékoztatón közölte: a Fővárosi Főügyészség elutasította az Együtt feljelentéseit, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai ellen tettek. Elmondta, hogy hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést április 25-én, mert a párt szerint feltűnő értékaránytalanság történt, amikor a jegybank alapítványai több mint félmilliárd forint értékben vásároltak szponzorált médiatartalmakat a New Wave Kft.-nél. Szintén feljelentést tettek, mert Matolcsy György jegybankelnök Sakk és póker című könyvét a Kairosz kiadónál, több nyelven, nyelvenként több mint kilencmillió forintért adták ki - tette hozzá.