Emma napja van. | 2024.04.19

Huszonnégy millió forintot kapott a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat

2016-05-05 14:34:17

 

Huszonnégy millió forintot kapott az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványtól a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat, amelynek hét intézménye életmentő berendezések és eszközök megvásárlására fordítja az adományt.

    A budapesti kórházak mellett a debreceni, szegedi, miskolci, és pécsi intézmények is 3-3 millió forint támogatást kapnak intézményenként. A berendezések az agresszív kemoterápiás kezelésben résztvevő leukémiás gyermeknél a legoptimálisabb kezelést teszik lehetővé a legmodernebb orvostechnikai berendezésekkel - közölte az alapítvány az MTI-vel.
    A Heim Pál Gyermekkórház betegőrző monitorrendszert vásárol, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház több, korszerű, automatikus infúziós gyógyszeradagoló pumpára költ, a Tűzoltó utcai Gyermekkórház SOTE II. sz. Gyermekklinika két osztálya kétszer három millió forintért több, korszerű, automatikus infúziós gyógyszeradagoló pumpát szerez be, valamint egy diffúziós kapacitásmérő készüléket is vesz, amely képes mérni a légzésfunkciót különösen olyan gyerekeknél, akinél tüdőáttétet diagnosztizálnak, mellkasi sugárkezelésben részesülnek, vagy olyan kemoterápiás kezelést kapnak, amely a tüdő szövetét károsíthatja.
    A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája hörgőmosó műszer, valamint infúziós pumpák beszerzését finanszírozza az adományból, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézetének Gyermekhematológiai Onkológiai osztálya elektroforézis készüléket szerez be, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája sürgősségi ambu pumpákat és betegőrző monitort vásárol, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban pedig egy neuron spektrum video-EEG rendszer megvételét teszi lehetővé az adomány.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó