Tivadar napja van. | 2024.04.20

Az MNB elégedett a növekedési hitelprogram országos kampányával

2016-05-05 13:31:14

 

Hatékonynak és sikeresnek tartja a növekedési hitelprogram (nhp) népszerűsítésére indított tájékoztató kampányt a jegybank, a programban eddig több mint 32 ezer kis- és középvállalkozás (kkv) jutott kedvező finanszírozáshoz mintegy 2100 milliárd forint értékben.

    A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön azt közölte, hogy az nhp elindításával sikerült megállítani a kkv-hitelállomány tartós, évi 5-7 százalékos csökkenését, és ezzel elkerülni a hitelpiac magyar gazdaságot súlyosan érintő teljes befagyását. A program a kamatcsökkentésekkel együtt az MNB becslése szerint eddig a magyarországi gazdasági növekedés csaknem felét eredményezte az elmúlt időszakban.
    A jegybank az nhp pénzügyi keretének 0,3 százalékát kitevő összeget költötte a program megismertetésére, a több mint 24 millió megjelenésből álló kampánysorozat a felnőtt korú lakosság 94,9 százalékát érte el, megközelítőleg 7 583 000 embert - írta az MNB.
    A közleményben jelezték: az nhp indulását követően a jegybank a programhoz kapcsolódó országos reklámkampányra nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett, a kommunikációs tendert az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyerte el. A közbeszerzési eljárás az nhp népszerűsítése mellett általános kommunikációs feladatokra is kiterjedt, a hatmilliárdos keretösszegből finanszírozta az MNB több mint két éven keresztül általános kommunikációs feladatainak ellátását is.