Emma napja van. | 2024.04.19

Orbán Viktor a Magyar Érdemrend nagykeresztjét adta át Steven F. Udvar-Hazynak

2016-05-01 07:15:00

 

A magyar példaképek fontosságáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, amikor az Országház épületében átadta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét Steven F. Udvar-Hazynak, az Air Lease Corporation vezérigazgatójának.

 

    A kormányfő hangsúlyozta: egy tizenöt milliós nemzet gondosan számon tartja, mit is adott a világnak, ahogyan számon tartunk minden egyes magyart is, akikre büszkék lehetünk. Ők azok, "akiknek legendás pályafutását látva magyarok újabb és újabb generációi öntudattal és életkedvvel eltelve nőhetnek fel".  
    "A kommunizmus negyven szűk esztendeje" alatt a mi amerikai hőseink sikertörténetei segítettek, inspirálva, buzdítva és bátorítva, hogy mennyi mindenre leszünk képesek, ha  egy szabad világban bontakoztathatjuk ki képességeinket - mondta a kormányfő. 
    Orbán Viktor emlékeztetett arra: a magyar származású amerikai üzletember az ötvenes évek Magyarországán, egy légi bemutatón szeretett bele a repülésbe, felismerte tehetségét ezen a területen, és mindent megtett annak kibontakoztatására.
    Köszönjük, hogy mi, magyarok e különleges pályafutást a magunkénak érezhetjük, és a saját történeteink között tarthatjuk számon - fogalmazott a miniszterelnök. 
    A kitüntetett az eseményen azt hangsúlyozta: a repülés és a repülés szabadságának szeretete vitte Amerikába, de mindmáig szereti Magyarországot, és hálás az itt kapott lehetőségekért.
    Áder János köztársasági elnök idén február 12-én adományozta a Magyar Érdemrend nagykeresztje (polgári tagozat) kitüntetést Steven F. Udvar-Hazynak, az indoklás szerint ezzel ismerve el a repülőgépiparban elért eredményeit hasznosító és a repülés, illetve az űrhajózás széleskörű megismertetését szolgáló sokrétű és nagyvonalú támogató tevékenységét, továbbá Magyarország jó hírét növelő, példaértékű életútját.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó