Auguszta napja van. | 2024.03.29

A fürdőszolgáltatások áfacsökkentését szorgalmazza a fürdőszövetség

2016-04-27 11:35:00

 A Magyar Fürdőszövetség örül a döntésnek, miszerint a szálláshely szolgáltatók mellett a vendéglátó egységek üzemeltetői is 18 százalékos áfa-kulccsal kalkulálhatnak 2017-ben, de szerintük a fürdőket is jogosan megilletné az alacsonyabb áfa - közölte a szövetség az MTI-vel szerdán.

    Véleményük szerint az áfacsökkentéssel a turizmus kiemelt szereplői kaptak lehetőséget szolgáltatásaik bővítésére, fejlesztésére.
    A szervezet ugyanakkor hangsúlyozza: a magyarországi fürdők és szolgáltatásaik jelentik számtalan településen a fő vonzerőt. A Magyar Fürdőszövetség álláspontja, hogy a fürdőszolgáltatásoknak a mindenkor érvényes szállás- és vendéglátás-szolgáltatás feltételeit és gazdasági környezetét kell elérnie annak érdekében, hogy a szolgáltatók a közös vendégkört azonos szinten tudják kiszolgálni.
    Megjegyzik azt is, hogy a fő problémát a szakképzett személyzet hiánya jelenti, amire a SZÉP-kártya felhasználásának változatlan szabályai, és a kedvezőbb áfakörbe-tartozás megoldást jelentene, a fürdőkben végzett gyógyászati tevékenységek OEP térítési díjának 20 százalékos emelésével együtt.