Gedeon napja van. | 2024.03.28

Medgyessy Péter megerősítette a tanácsadó szerződés tényét

2016-04-26 10:40:46

 Megerősítette Medgyessy Péter volt miniszterelnök az Index hírportálnak kedden, hogy egy érdekeltségébe tartozó cégnek tanácsadói szerződése volt az  Alstrommal, ugyanakkor szerinte a Magyar Idők által nyilvánosságra hozott információval a jegybank botrányáról akarják elterelni a figyelmet.

    "Való igaz, hogy tanácsadói szerződése volt cégem utódjának az Alstommal" - közölte a volt kormányfő a portállal.
    Az Index azt írta: Medgyessy szerint "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott és kilenc ember több éves munkájának ellenértéke". Medgyessy nem tagadta, hogy valóban ennyi pénzt utalt az AssistConsult Kft-nek - írta a hírportál.
    A volt kormányfő szerint a szerződésben "semmi kivetnivaló nincs", "nem kirívó a szakmában".
    A hírportál szerint Medgyessy nem kívánt részletesen reagálni a Magyar Idők cikkére, szerinte abban "nem vádak fogalmazódtak meg, hanem csúsztatások, melyeknek jelentőségük nincsen, ezért azokkal nem foglalkozom". Hozzátették: a volt miniszterelnök úgy véli, hogy "a Magyar Időkben megjelent cikk gyenge próbálkozás az MNB alapítványi botrányokról való figyelemelterelésre".
    A Magyar Idők keddi számában arról írt, hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró - jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint - áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban.