Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az Erste Biztosító adózott nyeresége 588 millió forintra nőtt tavaly

2016-04-25 19:22:00

 

Tavaly az Erste Biztosító teljes díjbevétele 4,5 százalékkal emelkedett, elérte a 16,7 milliárd forintot, a társaság adózás előtti eredménye 623 millió forint lett, 7,8 százalékkal haladta meg az előző évit, az adózott nyereség pedig 4,3 százalékkal 588 millió forintra nőtt - ismertette Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója hétfőn Budapesten, háttérbeszélgetésén.

 

    Elmondta: jól teljesítettek a nyugdíjbiztosítások terén, az új szerződések zömét alkotó folyamatos díjas termékekből származó bevétel közel 26 százalékkal emelkedett. 
    A biztosító számára a hosszú távú növekedést megalapozó folyamatos díjas szerződések díjbevétele 8,5 százalékkal 7,29 milliárd forintra nőtt 2015-ben, a szerződések már 44 százalékát adták a teljes díjbevételnek. A szerződések száma 2015-ben elérte a 69 ezret, ezek 88 százaléka folyamatos díjas életbiztosítás volt.
    "A piaci átlagnál kedvezőbb eredmény elsősorban az időszak során végrehajtott termékfejlesztéseknek és a nyugdíjprogramban a bankkal való kitűnő együttműködésnek köszönhető" - magyarázta Raveczky Zsolt.
    Hozzátette: az Erste Bankkal fenntartott stratégiai kapcsolat hatékonyabb kiaknázása érdekében a biztosító az elmúlt évben elsősorban a nyugdíjbiztosítási termékekre, illetve a bank által kiemelten kezelt privát banki ügyfélkörre kialakított egyedi megoldásokra koncentrált.
    Kifejtette: a kárkifizetések nagysága 29,1 százalékkal 8,5 milliárd forintra csökkent 2014-hez képest, ezzel párhuzamosan a biztosítástechnikai tartalékok szintje meghaladta az 58 milliárd forintot, és a kezelt vagyon csaknem elérte a 60 milliárd forintot.
    Az elnök-vezérigazgató kiemelte: az Erste Biztosító üzletmenetében 2016-ban továbbra is kiemelt figyelmet kap a folyamatos unit-linked életbiztosítások értékesítése, valamint a call centeren keresztüli eladások. Elmondta: tavaly az új szerződések 10-15 százalékát a call center közreműködésével kötötték az elmúlt évben.
    Raveczky Zsolt kiemelte: a biztosítócég a profitját kétszámjegyűt közelítő mértékben akarja növelni a jövőben.