Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Kiscsillag koncertszínháza, a Semmi Konferencia az Erkelben

2016-04-23 18:31:00

 

Kedden mutatják be Semmi Konferencia címmel a Kiscsillag zenekar koncertszínházi előadását az Erkel Színházban. A rendező Földes Eszter.

 

    A darabban egy kisfiú (akit Lovasi András, a Kiscsillag frontembere alakít) kitalálja, hogy kellene egy konferenciát tartani a semmiről, mert édesanyja mindig azt mondja, nincs semmi baj, holott csak ül a konyhában és néz maga elé.
    Az előadásban az együttes tagjain kívül közreműködik Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Likó Marcell és Busa Pista.
    "A Semmi Konferencia sok szempontból a 2012-ben kezdődött színházi koncertsorozatunk, az Idáig tudom a történetet folytatása. A történet alapja egy tíz évvel ezelőtt született Kiscsillag-dalban, a Menetszélben már megfogalmazódott. A darab megírásában feleségem, Földes Eszter segített, a zene legkésőbb ősszel megjelenik egy új Kiscsillag-albumon" - mondta korábban Lovasi András.
    A történet három dramaturgiai szálon fut, az összefüggő dalfüzér gerincét monológok alkotják, maga a konferencia egy harmincperces zenei blokk. "Szeretnénk kihasználni az Erkel Színház hatalmas színpadát és az ottani kiváló technikai lehetőségeket" - fogalmazott Földes Eszter.
    A műsor dalainak mintegy 70 százaléka új.
    A 2005 óta létező Kiscsillagban Lovasi András mellett Leskovics Gábor (gitár, ének), Erős Márton (basszusgitár) és Bajkai Ferenc (dob) szerepel.