Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a baloldal már megint a külhoni magyarok ellen hergel

2016-04-21 11:34:52

 

A baloldal már megint a külhoni magyarok ellen hergel, de a bevándorlókat beengedné - reagált a Fidesz-frakció csütörtökön a DK és az Együtt Ab-döntést bíráló nyilatkozatára.

    A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a baloldal minden alkalmat megragad, hogy a külhoni magyarok ellen hergeljen, miközben a bevándorlókat korlátlanul beengednék és még be is akarják telepíteni.
    Kifejtették: a baloldal 2004-ben is gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen, és ma is azt teszi, amikor szándékosan félremagyarázza az Alkotmánybíróság (Ab) döntését. Az Ab megállapította, hogy a szavazati jogot semmi nem korlátozza, teljesen mindegy, hogy valaki levélben, az állandó lakóhelye szerinti szavazókörben, vagy a külképviseleten adja le a szavazatát. Minden szavazat egyenlő és a magyarországi lakóhellyel rendelkező külföldön tartózkodó választópolgárokat semmiféle hátrány nem éri más magyar állampolgárokhoz képest.
    A polgári kormány a nemzet részének tekinti a külhoni magyarokat, akik - mint minden más magyar állampolgár - részt vehetnek az országgyűlési választásokon - áll a Fidesz közleményében.
    A két ellenzéki párt azt kifogásolta, hogy az Alkotmánybíróság döntése szerint nem alkotmányellenes, hogy míg a határon túliak szavazhatnak levélben az országgyűlési választásokon, a külföldre vándorolt magyarok nem.