Andrea napja van. | 2024.04.18

Klik: pótolni kell az elmaradt órák tananyagát

2016-04-21 07:38:23

 

Pótolni kell a szerdai országos pedagógussztrájk miatt elmaradt órák tananyagát és a diákok hiányzását igazolni kell - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) csütörtökön az MTI-vel.

 

    A közleményben azt írták, hogy a központ által fenntartott intézmények közalkalmazottjai közül országosan tízből ketten vettek részt a sztrájkban.
    Kiemelték, hogy a sztrájk idején hiányzó tanulók távollétét igazolni kell az intézmény házirendjében foglaltak szerint. 
    Az intézmény felelőssége, hogy a gondjaira bízott gyermekek, tanulók a tanítási időben hol tartózkodnak, akkor is, ha arra a napra sztrájkot hirdetett egy vagy több szakszervezet - tette hozzá a központ.
    A Klik jelezte, a sztrájk miatt elmaradt tanítási nap, óra pótlását az intézményvezető abban az esetben rendelheti el, ha a tananyag átadására másként nincs lehetőség, tekintettel arra, hogy egy esetlegesen más időpontra megszervezett tanítási nap hátrányosan érintheti a tanulók és a szülők, illetve a munkabeszüntetésben részt nem vevő pedagógusok érdekeit. 
    A sztrájk miatt elmaradt órák tananyagának pótlásáról azonban mindenképp gondoskodni kell - közölték. 
    Kitértek arra: az intézményfenntartó központ a sztrájkban részt vevők munkabérének levonásánál a jogszabályoknak és a pedagógusok sztrájkbizottságával kötött megállapodásnak megfelelően jár el. Hangsúlyozták, hogy továbbra is tartják magukat a jogszabályokhoz és a megállapodásokhoz.