Andrea napja van. | 2024.04.18

Több mint egymilliárd forintból fejleszti áram- és gázhálózatát az E.ON Zalában

2016-04-18 10:16:47

 

Közel 700 millió forintos beruházással áramhálózati, mintegy 360 millió forintos költséggel pedig gázhálózati rekonstrukciós és fejlesztési munkákat hajt végre idén Zala megyében az E.ON - közölte hétfői nagykanizsai sajtótájékoztatóján a társaság dél-dunántúli áram- és gázhálózati cégeinek vezérigazgatója.

 

    Gelencsér Lajos arról számolt be, hogy az élet- és vagyonbiztonságot, valamint az ellátásbiztonságot szem előtt tartva, a növekvő igények kielégítésére, továbbá a törvényi kötelezettségeknek megfelelően hajt végre a vállalatcsoport Zalában több mint egymilliárd forintból beruházásokat.
    A megyében 6000 kilométert meghaladó áram-, illetve 3100 kilométernyi gázvezetéket üzemeltető E.ON fejlesztéseinek egyik része, közel 300 millió forint értékben Nagykanizsán valósul meg - tette hozzá a vezérigazgató.
    Várfalvi Ferenc, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. nagykanizsai üzemvezetője kifejtette: nagy figyelmet kap idén a közvilágítási hálózat rekonstrukciója, így Nagykanizsán több utcában is földkábeleket és lámpaoszlopokat cserélnek. Az Eötvös téren a kormányablak épületének új napenergiás rendszeréhez igazítják a hálózatot, de vállalkozói igények miatt is több helyen végeznek a városban fejlesztéseket.
    A Zala megyében a munkálatokra szánt közel 700 millió forintból egyebek mellett Zalaegerszegen, Balatongyörökön, Kehidakustányban, illetve Keszthely és  Balatonszentgyörgy között végeznek még különböző rekonstrukciós és fejlesztési munkálatokat.
    Nagy József, az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. nagykanizsai üzemvezetője kifejtette: a dél-zalai városban több helyen olyan gázelosztó vezetékeket cserélnek, amelyeknek az életkora már meghaladta a 40 évet. Kicserélik a város két gázfogadó állomását, köztük a legnagyobbat is, amely óránként 10 ezer köbméter gázt képes fogadni a hálózatról.
    Hozzátette, hogy az összesen 364 millió forintos zalai gázberuházásból Zalaegerszegen és Gellénházán, illetve további öt településen végeznek még további felújításokat és átalakításokat.
    Dénes Sándor (Fidesz-KDNP), Nagykanizsa polgármestere arról tett említést, hogy az E.ON-nal kitűnő a város együttműködése. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években a megújult belvárosi területeken végzett rekonstrukciós munkákban a cégcsoport is tevékenyen részt vett.