Emma napja van. | 2024.04.19

Házi őrizete alatt kábítószert áruló férfit helyeztek előzetes letartóztatásba

2016-04-18 08:47:10

 

Másodszor került előzetes letartóztatásba egy kábítószer-kereskedelemmel vádolt férfi, aki a gyanú szerint a házi őrizete alatt is rendszeresen árult kábítószert - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

 

    Ibolya Tibor közleménye szerint a Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt tavaly novemberben emelt vádat a férfi ellen, aki korábban előzetes letartóztatásban volt, de még a vádemelés előtt - 2015 októberében - házi őrizetbe helyezték.
    A VI. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a múlt héten házkutatást tartottak a házi őrizetben lévő, nyomkövető technikai eszközt viselő férfi lakásán, ahol kábítószergyanús anyagokat, nejlontasakokat és porciózáshoz használható digitális mérleget találtak.
    A férfit ezért előállították, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. A Fővárosi Főügyészség kezdeményezte a vádlott újbóli előzetes letartóztatását, az indítványnak a Fővárosi Törvényszék helyt adott, a házi őrizetet megszüntette, és - az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig - a férfit ismét előzetes letartóztatásba helyezte.