Csongor napja van. | 2024.04.16

Deutsch Tamás: jogi garanciák lesznek az olcsóbb internetszolgáltatásra

2016-04-17 13:43:48

Jogi garanciákat kíván teremteni a kormány arra, hogy az internetszolgáltatók valóban csökkentsék az árakat, miután 2017-től 27-ről 5 százalékra csökken az internet áfája - mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

    Deutsch Tamás hozzátette: ez azt jelenti, hogy megközelítőleg 10 százalékkal kell kevesebbet kell fizetni az internetért, egy évre vetítve pedig egyhavi előfizetési díjat lehet megspórolni.
    A törvényjavaslat jogi megoldást is tartalmaz arra, hogy az áfacsökkentés célját a szolgáltatók ne akadályozzák meg, azaz amennyivel csökken az internetezés áfája, annyival legyen olcsóbb az internetszolgáltatás - fejtette ki.
    Elmondta azt is, hogy jövő évtől minden szolgáltatónak olyan kedvezményes internet-előfizetési alapcsomagot kell létrehoznia, amely olcsóbb minden eddigi csomagjánál.
    Kitért arra, hogy az áfacsökkentéssel 13-15 milliárd forinttal több pénz marad az embereknél.
    A gazdasági tárca számításai szerint az előfizetők számának növekedése akár már 2017-ben kompenzálhatja az áfacsökkentés okozta kiesést, és 2018-ra akár meg is haladhatják a bevételek a 2016-os szintet - közölte a fideszes politikus.