Gedeon napja van. | 2024.03.28

Idén is lesz Európai Fenntarthatósági Hét

2016-04-16 10:16:00

Magyarország idén is csatlakozott az Európai Fenntarthatósági Hét program sorozathoz, amely május 30. és június 5. között várja az érdeklődőket - közölte a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) az MTI-vel.

    Az NFFT Titkársága koordinálja az idei Európai Fenntarthatósági Hét rendezvényeit - tették hozzá.
    Kiemelték: az idei események aktualitását a tavaly szeptemberben az ENSZ által elfogadott fenntartható fejlődési célok (Sustainable Developement Goals, SDG) adják majd.
    Az NFFT az MTI érdeklődésére közölte, hogy a programsorozatban ingyenesen lehet részt venni, cégek, önkormányzatok, civil szervezetek vagy akár lakó közösségek is jelentkezhetnek, a regisztráció online történik. A jelentkezési lap kitöltésénél az adott intézménynek, cégnek meg kell adnia az általa tervezett esemény címét, helyszínét, időpontját és rövid leírását.  
    Magyarország tavaly vett részt első alkalommal az Európai Fenntarthatósági Héten, akkor 54  szervezet kapcsolódott be a programba. Tavaly a jelentkezők között volt iskola, önkormányzat és egyesület is, amelyek iskolai versenyeket, kirándulásokat, előadásokat vagy például konferenciát szerveztek a fenntartható fejlődés témakörében.  
    A közleményben felidézték: a programsorozat azért jött létre, hogy egy olyan közös platform alakuljon ki Európa szerte, ahol civil szervezetek, önkormányzatok, kulturális intézmények, kutatóintézetek és egészen kis közösségek is meg tudják mutatni, hogyan járulnak hozzá a fenntartható fejlődéshez.
    A jelentkezés feltételeiről az érdeklődők az http://nfft.hu/europai-fenntarthatosagi-het/ honlapon tájékozódhatnak.