Emma napja van. | 2024.04.19

Folytatódik a szeles idő, de egyre melegebb is lesz

2016-04-14 13:37:44

 

A hétvégén is folytatódik a szeles idő. Helyenként egy-egy záporra is készülni kell, de ismét egyre több napsütésre és felmelegedésre lehet számítani: néhol 27 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 

    Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett legfeljebb keleten lehet egy-egy futó zápor. Továbbá többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között alakul.
    Szombaton több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik a szél, de legfeljebb az északi, északkeleti határnál lehet egy-egy zápor. Másutt már inkább napos idő várható. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet, napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.
    Vasárnap is alapvetően napos idő várható. Napközben legfeljebb északon lehet egy-egy zápor, estefelé zivatar. Ugyanakkor a szél továbbra is sokfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.