Auguszta napja van. | 2024.03.29

Embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak öt ember ellen

2016-04-14 06:12:51

Embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított két afgán és három magyar állampolgár ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság - közölték csütörtökön a police.hu oldalon.

    A rendőrök csütörtökön egy 28 éves afgán férfit egy budapesti bárban, később egy 58 éves magyar nőt és a társaságában tartózkodó 25 éves afgán férfit lakóhelyükön fogtak el.
    A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a nyomozók több mobiltelefon-készüléket és jelentős mértékű valutát foglaltak le. A rendőrök mindhárom személyt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket.
    Az ügy előzménye, hogy a rendőrség március 31-én egy autópálya menti ellenőrzéskor megállított két autót, amelyeket két 44 éves budapesti lakos vezetett. A sofőrök - a most elfogott három ember társai - összesen nyolc afgán állampolgárt szállított utasként, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal.
    A gépjárművek vezetőit és az utasokat is a helyszínen elfogták, a két magyar sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak.