Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: támogatás a további adócsökkentéshez

2016-04-13 16:07:34

A Fidesz-frakció támogatja a további adócsökkentéseket és bérrendezéseket - közölte a kormánypárt szerdán az MTI-vel.

    A Fidesz ezt arra reagálva közölte, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek elmondta, a sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája csökkenhet jövőre 5 százalékra, de mérséklődik az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is. Az állam működési büdzséje nullszaldós lesz. Míg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint a 2017-es költségvetésben százmilliárdos nagyságrendű forrásbevonás lesz az egészségügyben és az oktatásban 2016-hoz képest.
    A kormánypárt közleménye szerint minden támogatást meg fognak adni az adócsökkentés és otthonteremtés költségvetésének elfogadásához, a magyar családokat segítő további adócsökkentésekhez és bérrendezésekhez.
    Hozzátették: a baloldallal ellentétben, amely pénzügyileg csaknem csődbe vitte az országot és megszorításokkal sújtotta a családokat, a Fidesz pénzügyileg stabilizálta és növekedési pályára állította Magyarországot, a gazdasági növekedésből származó bevételeket pedig a magyar családokra fordítja.
    Jövőre az alacsony személyi jövedelemadó fenntartása és a kétgyermekeseknek járó családi adókedvezmény növelése mellett további adócsökkentéseket terveznek - közölték.