Emma napja van. | 2024.04.19

Húsz év fegyházat szabtak ki egy siófoki vállalkozó megöléséért

2016-04-13 13:46:49

Húsz év fegyházbüntetésre ítéltek első fokon egy férfit, aki a bíróság szerint megölt egy siófoki vállalkozót a pénzéért.
A Kaposvári Törvényszék Duduka Attila vezette tanácsa szerdai, nem jogerős határozatában a férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt marasztalta el, két társa pedig felbujtóként, illetve bűnsegédként, felfegyverkezve elkövetett rablásért tizenkét év és hat év fegyházat kapott.
    A döntés értelmében a vádlottaknak kell viselniük a bűnügyi költségek nagy részét, ez a húsz évre ítélt férfi esetében mintegy 17 millió forint.
    A bűncselekmény 2014. augusztus 15-én éjjel történt. A vádlottak azért, hogy kirabolják, információkat gyűjtöttek a trafikokat és büfét üzemeltető áldozatról. Egyikük a házának udvarán acélcsővel agyonütötte a munkából hazaérkező férfit, majd a nála talált 1,1-1,2 millió forinton megosztozott bűntársaival.
    A tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta: a három férfi rablást tervezett, az elkövető nem akarta megölni áldozatát, de tisztában kellett lennie azzal, hogy tette a vállalkozó halálát okozhatja.
    Kitért arra is, hogy a háromból két férfinak azért kell rablásért felelnie, mert egyiküknek az volt a szerepe, hogy a helyszínre szállítsa a társait, a másikról pedig nem bizonyosodott be, hogy ott volt a vállalkozó udvarában, de ő adta a tippet a bűncselekményhez.
    A per az ügyész, valamint a vádlottak és védőik fellebbezése miatt a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.