Auguszta napja van. | 2024.03.29

INNOVÁCIÓINAK KÖSZÖNHETŐEN SIKERES ÜZLETI ÉVET ZÁRT A TETRA PAK

2016-04-12 09:05:36
A Tetra Pak nemzetközi szinten 11,9 milliárd eurós árbevételt realizált, ami a gazdasági helyzet folyamatos kihívásai ellenére is 7,5%-os növekedést jelent az előző üzleti évhez képest. A vállalat eredményeiben jelentős szerepet játszanak az innovatív fejlesztések mind a csomagolóanyag, mind a feldolgozó berendezések területén. A Tetra Pak magyarországi leányvállalatai is növelték árbevételüket.  

 

Csomagolási üzletág

A Tetra Pak csomagolási üzletágából származó árbevételek 2015-ben nemzetközi szinten 6,4%-kal, 10,1 milliárd euróra nőttek az előző évhez képest. Az eredményben főként a műszaki szolgáltatások értékesítése játszik szerepet, de a csomagolóanyagok eladása is 184 milliárd egységre növekedett a 2014. évi 180 milliárdhoz képest, az egyre több kihívással teli nemzetközi gazdasági környezet ellenére.

Feldolgozó rendszerek és műszaki szolgáltatások

Az élelmiszer-feldolgozási üzletág árbevétele globálisan a vállalat történetében az eddigi legnagyobb értéket, 1,7 milliárd eurót ért el 2015-ben. Az eredményekben szerepet játszik, hogy a Tetra Pak megvásárolta a sajtgyártáshoz kapcsolódó berendezéseket szállító lengyel Obram S.A-t. A vállalat harmadik, az ügyfelek költségmegtakarítását és működési hatékonyságát támogató műszaki szolgáltatások üzletága 1,2 milliárd eurós árbevétellel zárta az előző évet.

A Tetra Pak hazai eredményei

A Tetra Pak magyarországi kereskedelmi leányvállalata 16%-os növekedéssel 14,1 milliárd forintra, míg a budaörsi csomagolóanyag gyár 39,3 milliárd forintra, 58%-kal növelte árbevételét a tavalyi évhez képest. Az üzem tavaly új típusú csomagolóanyaggal bővítette gyártási portfolióját, ezzel 2,8 milliárd darab csomagról 4,07 milliárd darabra növelte értékesítését. A termelési mennyiség 96%-át exportra, a világ 52 országba szállítják.

Innováció segíti a piaci pozíció megtartását

A Tetra Pak több jelentős, üzleti partnereit segítő innovációt vezetett be 2015-ben. A világon elsőként  teljes egészében megújuló, növényi alapanyagokból készült csomagolóanyagot fejlesztett ki, emellett pedig az iparágban elsőként használt elektron sugarakat a csomagolóanyagok fertőtlenítésére, ami költséghatékony és környezetbarát megoldást jelent a gyártó vállalatoknak.

A Tetra Pak Csoport

A Tetra Pak a világ vezető élelmiszer-feldolgozóipari rendszer- és csomagolóanyag-gyártó vállalata, amelynek célja, hogy biztonságos, innovatív és környezetbarát termékeivel nap, mint nap százmilliók élelmiszerellátását segítse világszerte. Ma a Tetra Pak az egyetlen olyan nemzetközi nagyvállalat a világon, amely képes integrált feldolgozó-, csomagoló-, elosztó gépsorokat és üzemi megoldásokat kínálni az élelmiszer-feldolgozók számára. A Tetra Pak több mint 23.000 főt foglalkoztat több mint 170 országban. Mottójuk, "MEGŐRZI, AMI JÓ" a Tetra Pak azon célját közvetíti, hogy biztonságos és egészséges élelmiszert juttasson el a világ minden részére.