Gedeon napja van. | 2024.03.28

MNB: a Norbi Update eleget tett a jegybanki kötelezésnek pénteken

2016-04-08 17:00:27

 

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. pénteken tett eleget valamennyi közzétételi kötelezettségének, így az MNB határozattal intézkedik részvényei tőzsdei kereskedésének visszaállításáról - közölte az MNB az MTI-vel.

 

    A közlemény szerint az MNB a héten folyamatos felügyelet keretében kiemelten vizsgálta a Norbi Update Lowcarb Nyrt. tájékoztatási kötelezettségeinek teljesítését. 
    A jegybank kedden közölte, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-nél egy-egy rendszeres, illetve rendkívüli tájékoztatás elmaradását észlelte. 
    Az MNB megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. - a társaság érdekkörében felmerült - technikai okokból átmenetileg képtelen volt az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára, ezért a jegybank haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). 
    Bár a kibocsátó a technikai hibát még aznap elhárította, időközben az MNB további közzétételi hiányosságot tárt fel, ezért ezen a héten fenntartotta a kibocsátó részvényei tőzsdei kereskedésére korábban elrendelt moratóriumot. 
    A közleményben emlékeztetnek arra, hogy az MNB egy korábbi - a Norbi Update Lowcarb Nyrt. brókerbotrány kapcsán elszenvedett veszteségeiről szóló - sajtócikkel összefüggésben továbbra is piacfelügyeleti eljárást folytat a társasággal szemben. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét szintén nyilvánosan közli internetes honlapján - tartalmazza az MNB közleménye.