Gedeon napja van. | 2024.03.28

L. Simon László: a Várkert Bazár gasztronómiai szempontból is izgalmas helyszín lesz

2016-04-07 12:30:54

Kulturális, közlekedési és gasztronómiai szempontból is fontos helyszínné kívánják tenni a Várkert Bazárt, mondta el az épületegyüttes frissen megnyílt éttermében rendezett csütörtöki sajtóbeszélgetésen a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára.
L. Simon László kiemelte, hogy a Várkert Bazár mára igazi rendezvényközponttá vált: a legutóbbi szombaton például 30 ezer látogatót fogadtak, akik közül ezren a kiállításokra is belépőt váltottak.
    A Várkert Bazár fejlesztésének másik célja az volt, hogy az ingatlan a Budai vár közlekedési rendszerének is része legyen - jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve: a feladat a mélygarázzsal, a mozgólépcsővel és a lifttel részben megvalósult, de ezek értelmét a következő két év fejlesztései fogják meghozni. A tervek szerint a vár gyilokjáróját felújítják és összekötik a BTM hátsó bejáratával, így a palota ebből az irányból is jól megközelíthetővé válik - közölte.
    L. Simon László elmondása szerint EU-s pályázatban is vállalt cél továbbá, hogy a Várkert Bazár gasztronómiai szempontból is izgalmas helyszín legyen. Már működik egy delikát üzlet, egy éven belül szeretnék megnyitni a cukrászdát, egy hete pedig elindult a Várbazár étterme, melyet a pályázaton kiválasztott üzemeltető csaknem 100 millió forintos beruházással épített ki.
    Pál Krisztián, a Bazaar Eclectica étterem ügyvezetője és Tisza Lajos, a melegkonyháért felelős vezető elmondták, a rendezvénytérben 40-45 főt, az Öntőház udvarra néző teraszon pedig akár 150-200 főt is vendégül tudnak látni.
    Az executive séf saját tanyáján nevel kecskét, mangalicát, szárnyasokat, az étteremben így nem lesz állandó étlap, csak friss alapanyagokból készített napi ajánlat. A borlapon elsősorban magyar termelők tételei szerepelnek, de számos proseccót, cavát és champagne-t is tartanak - közölték az étterem vezetői.