Andrea napja van. | 2024.04.18

FEOSZ: nem biztosított fogyasztóvédelmi egyesületek működése

2016-04-01 15:52:00

 A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint nem biztosított a civil egyesületek állandó működése, nem fizethetők ki a bérleti díjak, így a civil fogyasztóvédelmi egyesületek nem tudnak kiszámítható keretek között működni.

    A FEOSZ pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: több alkalommal megkeresték a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) a civil fogyasztóvédelmi szervezetek számára kiírt pályázatokkal összefüggő problémákkal kapcsolatban, érdemi változás azonban nincs. Az állandó működési költségek fedezésére a Nemzeti Együttműködési Alap szolgál, ám a szövetség pályázata nem részesült támogatásban - közölték.
    Az NFM az MTI megkeresésére közölte: a hatékony fogyasztóvédelem érdekében változatlanul számít a széles fogyasztói rétegeket eredményesen megszólítani képes civil szervezetek munkájára.
    A tárca tájékoztatása szerint 2015-ben és 2016-ban is jelentős forrást, összesen több mint 132 millió forintot biztosít az egyesületek tudatos fogyasztói magatartást elősegítő szakmai tevékenysége támogatására.
    Az NFM közölte: tavaly 17 fogyasztóvédelmi civil szervezet feladatellátásához járult hozzá az évről évre meghirdetett pályázatával. A FEOSZ 2014-ben 23,9 millió forint, 2015-ben pedig 20 millió forint támogatásban részesült. A kormány a költségvetésen keresztül az elmúlt két évben 43,9 millió forinttal segítette a FEOSZ munkáját.
    A fogyasztóvédelemért felelős minisztérium stratégiai célkitűzései között szerepel, hogy a szakterület a következő években összességében nagyobb forrásmennyiségből tudjon gazdálkodni - írta a minisztérium.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány