Andrea napja van. | 2024.04.18

Határozatképtelenség miatt elmaradt a gazdasági bizottság ellenőrző albizottsági ülése

2016-03-31 10:14:51

 Határozatképtelenség miatt elmaradt csütörtökön a gazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülése, mivel a kormánypárti képviselők nem jelentek meg.

    Volner János (Jobbik) az albizottság elnöke megállapította, a testület ülését nem lehet megtartani.
    Az albizottsági ülésen a meghívottak - Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, Habony Árpád és Michaeli Shabtai - sem vettek részt.
    Az albizottsági ülésen az előterjesztett napirend szerint az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételeivel foglalkoztak volna.
    Volner János, az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta: a letelepedési kötvény üzletben több milliárd forint nyereséget realizáló vállalkozásoknak a tulajdonosi hátterét, ezeknek a mozgatórugóit a Jobbik és a gazdasági bizottság ellenőrző albizottsága közösen szeretné kivizsgálni.
    Az ellenőrző albizottság elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy a válasz nélkül maradt kérdéseiket írásban juttatják majd el a kormányhoz, az offshore cégek tulajdonosaihoz és Habony Árpádhoz is, aki Volner János szerint láthatóan jó kapcsolatokat ápol ezekkel az üzletemberekkel.