Auguszta napja van. | 2024.03.29

Törökország elhagyására szólította fel polgárait Izrael terrorveszély miatt

2016-03-28 13:09:47

Jeruzsálem terrorellenes parancsnoksága hétfőn szigorította utazási figyelmeztetését, és felszólította az izraelieket, hogy tartózkodjanak a Törökországba utazástól, a már ott lévők pedig hagyják el az országot, amint tehetik  - jelentette a közszolgálati rádió.

    A Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatala alá tartozó parancsnokság szerint a tíz nappal ezelőtti isztambuli merénylet egy izraeli turistacsoport ellen azt jelzi, hogy az Iszlám Állam kész hasonló akciókra.  
    A terror törökországi infrastruktúrája további támadásokat tervez idegenforgalmi célpontok, köztük izraeli látogatók ellen. A felelős izraeli hatóság ezért hármasról - tényleges támadásveszély - kettes szintre - magas fokozatú tényleges terrorfenyegetés - emelte a Törökországgal szembeni riasztást a közszolgálati rádió szerint.
    Előzőleg a tíz nappal ezelőtti isztambuli merénylet után hívták fel az izraeliek figyelmét Törökország elkerülésére, amikor életét vesztette három izraeli állampolgár és többen súlyosan megsebesültek.
    Ha a legmagasabb, egyes fokozatú figyelmeztetés lépne életbe, akkor a török területek haladéktalan elhagyására szólítják fel az izraeli állampolgárokat.