Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új Bosch termotechnika szakképzési bázis Budapesten

2016-03-24 20:30:00

Új Bosch termotechnika szakképzési bázist hoztak létre a magyarországi Bosch csoport budapesti telephelyén. A szerdán átadott oktatóteremben évente 1500-an ismerkedhetnek meg az alternatív, környezetkímélő és energiatakarékos fűtési megoldásokkal. Az oktatóközpont 30 millió forintos beruházással, egy év alatt készült el - közölte a Bosch csütörtökön az MTI-vel. 
A cég közleményében ismerteti: a fűtési rendszerek kialakítása és karbantartása egyre összetettebb, a jogszabályok egyre szigorúbb követelményeket támasztanak a felhasználók biztonsága érdekében, a fogyasztók egyre jobban igénylik az új technológiákat. A hőszivattyúk, kondenzációs kazánok, napkollektorok a XXI. század berendezései, amelyek alkalmazására fel kell készülni, új, más szakmát is érintő ismereteket kell szerezni. Az említett technológiák beépítéséhez, szervizeléséhez jól képzett szakemberekre van szükség. 
    Gerd Vrieling, a termotechnika üzletág regionális értékesítési igazgatója az átadón kiemelte: a Bosch százharminc éves innovátorként és a műszaki oktatás elhivatott támogatójaként évek óta hangsúlyozza a magas minőségű és célzott tudással rendelkező technikus és szakmunkás szakemberek képzésének fontosságát. Hozzátette, elengedhetetlennek tartják, hogy a diákok az elmélet elsajátítása mellett a gyakorlatban is alkalmazni tudják a tanultakat. 
    Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője kifejtette, az oktatóteremmel hozzájárulnak ahhoz, hogy a következő évtizedek szakemberei európai színvonalú képzettséget szerezzenek.
    A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára az egyik legnagyobb külföldi munkaadóvá vált a magyar iparban. 
    A 2014-es üzleti évben a Magyarországon 9 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 825 milliárd forint volt, tavaly több mint 12 ezer embernek adtak munkát.
    A Bosch-csoport világszerte 375 ezer munkatársat foglalkoztat, az előzetes adatok szerint több mint 70 milliárd euró árbevételt ért el 2015-ben.