György napja van. | 2024.04.24

Az MNB felügyelőbizottsága a jegybank működési költségeivel és beruházásaival foglalkozott

2016-03-24 18:42:00

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága (MNB fb) csütörtökön, idei harmadik ülésén a jegybank működési költségeinek és beruházásainak 2015. évi alakulásával foglalkozott, valamint megtárgyalta az intézmény IT-stratégiájáról készített előterjesztést és az ezzel összefüggő, IT-hatékonysági ellenőrzésről szóló jelentést. 
Az fb MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felügyelőbizottság kiemelt figyelemmel foglalkozott a Magyar Nemzeti Bank korrupcióellenes és integritás munkacsoportjának 2015. évi tevékenységével, megtárgyalta a jegybank korrupcióellenes és integritásvédelmi stratégiáját, valamint az MNB oktatási igazgatóságának tavalyi tevékenységéről beterjesztett anyagot. 
    Papcsák Ferenc, az fb elnöke kiemelte: az igazgatóság hiánypótló ismeretterjesztési feladatot lát el a közpénzügyi tudatosság hazai fejlesztése terén, hozzátéve, hogy fb-elnökként örömmel fogadja a felsőoktatási intézményekkel meglévő kapcsolatok folyamatos bővülését, és üdvözli a Deutsche Bundesbank által működtetett egyetemmel a kapcsolatfelvételt. 
    A testület valamennyi dokumentum megállapításait egyhangú, igenlő szavazással fogadta el.