Tivadar napja van. | 2024.04.20

A Fidesz és a kormány is elítéli az MSZP nyilatkozatát

2016-03-23 17:55:00

 A Fidesz szerint az MSZP folyamatos ellenkezése ellenére a magyar kormány eddig meg tudta védeni a magyar határokat és a magyar emberek biztonságát. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta: ha a szocialistákon múlna, Magyarország tele lenne potenciális terroristával.

    A nagyobbik kormánypárt és a Kormányzati Tájékoztatási Központ ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke és Harangozó Tamás, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnöke sajtótájékoztatón azt mondták, Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs szerdai ülése után elismerte, hogy kormánya jelenleg nincs felkészülve egy magyarországi terrortámadásra. Hozzátették: ebből nem következhet, hogy a kormányfő ismét megpróbálja "átnyomni" a parlamenten az egyszer már megbukott, a terrorveszélyhelyzethez kötődő alaptörvény-módosítást.
    A Fidesz-frakció reagálásában felháborítónak nevezte az MSZP-s politikusok nyilatkozatát, mivel szerintük az ellenzéki párt az elmúlt hónapokban végig a bevándorlás mellett állt, és minden eszközt megmozgatott, hogy megakadályozza a kormány intézkedéseit.
    Közölték továbbá: a szocialisták nem támogatták sem a határzárat, sem a bevándorlási szabályok szigorítását, nem támogatták azt sem, hogy katonákkal és rendőrökkel védjék meg az országot, és nem támogatták azt az alkotmánymódosítást sem, amely a terrorveszélyben gyorsabb intézkedéseket tenne lehetővé, sőt a bevándorlók betelepítését támogatják.
    A Fidesz hangsúlyozta: a brüsszeli terrortámadások azonban figyelmeztetnek, hogy egész Európa támadás alatt áll, a veszélyt nem szabad lebecsülni, a szocialistáknak most ismét lenne alkalmuk, hogy a magyar emberek oldalára álljanak, de úgy tűnik, hogy még most sem fontos számukra a magyar emberek biztonsága.
    A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében, amelyet Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár jegyez, az áll: ha a szocialistákon múlna, Magyarország tele lenne potenciális terroristával, mert az MSZP végig bevándorláspárti volt, nem támogatta a bevándorlási szabályok szigorítását, a kerítés megépítését és azt sem, hogy a honvédséget bevethessék a határokon.
    Hozzátették: a szocialisták és az ellenzék felelőssége az, hogy Magyarországon ma nem vethető be a honvédség a terroristák elleni harcban, mert nem támogatják az ehhez szükséges alaptörvény-módosítást.