Auguszta napja van. | 2024.03.29

A pekingi filmfesztiválon is bemutatják Natalie Portman első rendezését

2016-03-23 12:42:40

 

Az áprilisi pekingi filmfesztiválon is bemutatják Natalie Portman Oscar-díjas színésznő első rendezését, amely Ámosz Oz izraeli író önéletrajzi könyvéből született.

    A Tale of Love and Darkness című film bemutatója mellett a Kínában nagyon népszerű Natalie Portman egy koprodukciós fórumon is részt vesz - írta szerdán a The Hollywood Reporter. A színésznő már évek óta szívesen venne részt kínai koprodukciós filmben, de eddig nem nyílt erre alkalma.
    A film alapjául Ámosz Oz világszerte nagy sikert aratott, magyarul Szeretetről, sötétségről címen megjelent önéletrajzi munkája szolgált. Natalie Portman Jeruzsálemben forgatott héber nyelven, a dráma egyik szerepét is eljátszotta. Az alkotást először a tavalyi cannes-i filmfesztiválon vetítették.
    Natalie Portman jelenleg az egykori amerikai first ladyről, Jacqueline Kennedy Onassisról szóló Jackie című produkción dolgozik, amelyet Pablo Larrain rendez.
    A Pekingi Nemzetközi Filmfesztivált április 16. és 23. között rendezik meg. A szervezők kedden azt is bejelentették, hogy Giuseppe Tornatore olasz rendező is a vendégük lesz.