Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szigorított biztonsági intézkedések az amerikai repülőtereken és főbb közlekedési csomópontokon

2016-03-22 16:59:03

 

Pár órával a brüsszeli merényletek után New York, Los Angeles és Washington városi elöljárói bejelentették, hogy megerősítik a biztonsági intézkedéseket a repülőtereken és a legfontosabb tömegközlekedési eszközökön, illetve a legforgalmasabb városi csomópontokon.

 

    A New York-i rendőrség láthatóan megnövelte rendőreinek létszámát az utcákon, köztük a híres Times Square tér környékén, rendőrök cirkálnak a metróállomásokon és a Manhattanből kivezető alagutaknál is. A Világkereskedelmi Központnál terrorellenes  egységek vannak. "Nagyon éberek vagyunk és készen állunk minden eshetőségre" - mondta Bill de Blasio, New York város polgármestere újságíróknak.         New York városában és környékén, valamint New Jerseyben megerősítették valamennyi repülőtér védelmét, a New York-i vasútállomásoknál szintén megerősített biztonsági intézkedések vannak érvényben, csakúgy, mint a New Yorkból New Jersey felé vezető vasútvonalaknál. 
    A szövetségi fővárosban, Washingtonban a rendőrök mellett titkosügynököket vezényeltek az utcákra, a Fehér Háznál, a minisztériumoknál, a metróállomásoknál és a legsűrűbben lakott és látogatott negyedekben máris érzékelhetően több a rendőr és a terrorelhárító különleges egység katonája. A washingtoni rendőrség vezetője, Cathy Lanier arra kérte a helyi lakosságot, hogy amint valami gyanúsat érzékelnek, vagy gyanúsan viselkedő személyt látnak, azonnal jelentsék a rendőrségnek.     Hasonló biztonsági intézkedéseket vezettek be Los Angelesben.     Mindhárom nagyvárosban nemcsak a nemzetközi járatokat fogadó repülőtereken szigorították a biztonsági intézkedéseket, hanem a kizárólag belföldi légiközlekedést bonyolító légikikötőkben is.
    A New York-i rendőrség szóvivője, Stephen Davis azt nyilatkozta, hogy szorosan együttműködnek brüsszeli kollégáikkal, állandó és folyamatos a kapcsolat, s egyelőre nem érkezett jelzés, hogy New Yorkot terrorveszély fenyegetné. Los Angeles légikikötője rendőrségének szóvivőnője, Alicia Hernandez riportereknek arról beszélt, hogy bár konkrét terrorfenyegetésről nincs értesülésük, de nagyon komolyan veszik a Brüsszelben történteket.