Emma napja van. | 2024.04.19

Szikszón lesz a tokaji ipari park

2016-03-20 18:46:00

 

Tokaj és Szikszó képviselőtestülete közösen döntött arról, hogy a szikszói ipari területen épül majd fel a tokaji ipari park, az erre alapított cég nyereségén osztozik majd a két város, ezzel is támogatva egymást - közölte Füzesséri József (független), Szikszó  polgármestere az MTI-vel vasárnap.

 

    A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármesterének elmondása szerint Szikszó rendelkezik az országban a legnagyobb egybefüggő ipari területtel, amely 341 hektár, ugyanakkor a városban ipari parkot is üzemeltetnek.
    Posta György (független), Tokaj polgármestere azt közölte: a történelmi borvidéken csak korlátozott ipari létesítményeket lehet létrehozni, ami maximum egy kisebb összeszerelő üzemet jelent, épp ezért fontos számukra, hogy Szikszóval jó együttműködés alakuljon ki, és hogy a befektetők is otthonra leljenek ebben az ipari parkban.
    Ugyanakkor a világörökség részeként nyilvántartott Tokaj vonzóerejét továbbra is a bor, a kultúra és a természeti kincsek adják, amire továbbra is törekedni fognak - tette hozzá.