Tivadar napja van. | 2024.04.20

Újabb 400 millió forintos beruházás a Rondo Hullámkartongyártó gyárában

2016-03-15 09:56:00

Újabb, mintegy 400 millió forintos beruházást hajtott végre soroksári termelőüzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. hullámprofil termékportfóliója bővítése céljából, a beruházás részeként új gyártási technológiát telepítettek - közölte a cég az MTI-vel.

    A fejlesztésnek köszönhetően a társaság termékportfóliója egy újabb, a piacon leggyakrabban felhasznált típusoknál vékonyabb hullámkarton termékvonallal bővült, ami a felhasználók oldalán a teljes ellátásilánc-folyamatban jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé. A technológia kisebb doboz külméret mellett kínálja ugyanazt a belméretet a felhasználók részére, így jobb helykihasználást ígér - fejtette ki a közlemény szerint Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.
    Az újabb beruházás egy hosszú távú technológia-fejlesztési programba illeszkedik, amelynek keretében a cég két évtized alatt immár több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg magyarországi termelő üzemében.
    Az összesen 190 embert foglalkoztató, osztrák érdekeltségű társaság 18 ezer négyzetméter alapterületű soroksári gyárában legutóbb - ugyancsak közel 400 millió forintos beruházással - egy új, ipari méretű ragasztó-hajtogató berendezést állítottak üzembe 2015 szeptemberében. A mintegy 30 méter hosszú, három méter széles berendezés a piacon megtalálható szinte összes hullámkarton csomagolóanyag gyors és hatékony gyártására képes, gyakorlatilag méretkorlátozás nélkül. 
    Az osztrák Ganahl család tulajdonában álló Rondo csoport története 1797-ig nyúlik vissza, első papírgyárát pedig 1911-ben alapította Vorarlbergben. A csoport magyarországi leányvállalatát 1994-ban hozta létre Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven, egy 40 ezer négyzetméteres telket vásárolva meg Soroksáron. A cég azóta 190 munkavállalót foglalkoztató, évi 12 milliárd forint árbevételt elérő vállalattá nőtte ki magát.