Auguszta napja van. | 2024.03.29

Emmi: a tehetségeket különböző módon kell támogatni

2016-03-14 08:48:00

A tehetség nagyon sokszínű, ennek megfelelően nagyon különböző módon lehet segíteni a fiatalokat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára vasárnap az M1 aktuális csatornán.
Schanda Tamás kifejtette: párhuzamosan szükség van egyéni fejlesztésre, mentori támogatásra, illetve ösztöndíj típusú támogatás is lehetséges. 2015 újdonsága volt például, hogy lehetővé vált az adómentes ösztöndíj kifizetése is, és megalapították a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjat, amely 100 ezer és 1,5 millió forint összeggel járulhat hozzá a tehetségek kibontakozásához.
    Mint mondta: a nemzeti tehetségprogram célja a tehetséges magyar és a határon túli magyar lakta területeken élő fiatalok megtalálása és segítése, a sport, a művészet, vagy akár a humán területeken. 
    A helyettes államtitkár példaként említette a köznevelési intézmények foglalkozásait, valamint a felsőoktatási intézményekben elérhető Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) programot.