Andrea napja van. | 2024.04.18

Nem minden rétegnek sikerült megmagyarázni a migrációs politikát Németországban

2016-03-14 08:20:00

A németországi tartományi választások eredményei tükrözik, hogy a társadalom egyes rétegeinek nem sikerült megmagyarázni a migrációs politikát - vélekedett Kiss J. László a Budapesti Corvinus Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.
Ennek egyik ismérve, hogy a Merkel-kormány menekültpolitikájának bírálatára építő Alternatíva Németországnak (AfD) szinte minden pártból 10 százaléknyi választót magához vonzott, Szász-Anhaltban a szavazatok több mint 24 százalékát is megszerezhette, ezzel akár néppártként jelentkezhet - fogalmazott.
    Kiss J. László szerint a választási eredmények alapján a Rajna-vidék-Pfalz tartományban lesz az egyetlen nagy koalíció, ezzel Németországban a hárompárti kormányzás következik, ami figyelmeztető a jövő évi parlamenti választásokra.
    Mint mondta: Angela Merkel német kancellár a vasárnapi választások alternatíva nélküli vesztese, a Kereszténydemokrata Unión (CDU) belül pedig igazi kihívója nincs, a kérdés mégis az, hogy a párt őt fogja-e jelölni 2017-ben is.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány