Emma napja van. | 2024.04.19

ENSZ-nagykövet: a család értékeit éppen úgy lehet védeni, mint a nemek közötti egyenlőséget

2016-03-13 20:55:00

Egyszerre lehet a család értékeit védeni és a nemek közötti egyenlőségért harcolni, a világ azonban ketté van osztva a témával kapcsolatban - fejtette ki Magyarország ENSZ nagykövete a csalad.hu portálon vasárnap megjelent interjúban.
 Bogyay Katalin elmondta, hogy az idén hatvanadik alkalommal megrendezendő ENSZ nők helyzetét vizsgáló bizottságának ülésén szeretnék közelebb hozni azon országokat, amelyek állandóan a család fontosságáról beszélnek, azokhoz, amelyek a nemek közötti egyenlőségért vívott harcot képviselik.
    Az ENSZ-nagykövet ismertette, hogy a hétfőn kezdődő találkozó a világ minden égtájáról összegyűjti a problémákat és a feladatokat, a rendezvényre pedig csaknem 60 országából érkeznek miniszterek.
    Az Európában, Ázsiában, az arab világban, Afrikában, Dél-Amerikában vagy Észak-Amerikában élő nők előtt álló feladatok, kihívások, lehetőségek rendkívül eltérőek lehetnek, az ENSZ-ben pedig olyan irányokat kell találni, amelyeket mindenki el tud fogadni - hangsúlyozta.
    Bogyay Katalin szólt arról is, hogy ilyenkor az ENSZ két héten át tartó központi rendezvényén kívül rengeteg program van, amelyen a kormányok képviselői felszólalnak.
    Magyarországot az idén is Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára képviseli, aki a miniszteri kerekasztal során beszél majd a kormány család- és nőpolitikájáról - tette hozzá a nagykövet.