Gedeon napja van. | 2024.03.28

Újabb incidensek történtek Németországban

2016-03-13 15:35:00

 Németországban a rendőrség vasárnap újabb incidensekről közölt jelentéseket a menekültválsággal kapcsolatban.

    Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Oberhausen rendőrkapitányságának közleménye szerint szombaton egy helyi fürdőben "erkölcstelen módon érintettek meg" három 11 és 14 éves kor közötti lányt, akik az esetet rögtön jelentették a fürdő személyzetének.
    Egy munkatárs értesítette a rendőrséget, többen pedig a rendőrök megérkezéséig feltartóztatták a gyanúsítottakat, nyolc 18 és 21 év közötti fiatalembert, akiket "bevándorlóként tartanak nyilván". 
    Az ügyet a rendőrkapitányság szexuális bűncselekmények feltárásával foglalkozó osztálya vizsgálja, a gyanúsítottakat előállították, majd a rendőri intézkedések után az ügyészséggel egyeztetve szabadon engedték őket - áll a közleményben.
    Az Erfurt tartományi rendőr-főkapitányság közleménye szerint ismeretlenek házilagos készítésű csőbombát hoztak működésbe Eisenach városban egy ház előtt, amelyben szíriai menedékkérőket szállásoltak el. Az eset március 4-re virradóra történt, de a rendőrségnél csak most tettek feljelentést - áll a közleményben, amely szerint személyi sérülés nem történt, az épületben nem keletkezett kár, és a 40-szer 8 centiméter méretű robbanószerkezeten egy horogkereszt volt látható. Az ügyben nyomozást indítottak.