Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nőnapi ünnepségen köszöntötték az Újkazinci Baráti Kört

2016-03-12 08:30:00

Nőnapi ünnepségen köszöntötte Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke Kazincbarcikán az Újkazinci Baráti Kör hölgytagjait. Péntek este a HBH-ban tartott ünnepségen, a térség országgyűlési képviselője, és a megyei közgyűlés elnöke, elismerő oklevéllel köszönte meg a Baráti Körnek a város és a környék javára végzett példaértékű közösségi munkát, melyet Kálmán Vilmosné a kör vezetője vett át.

Kálmán Vilmosné az Újkazinczi Baráti Kör vezetője, átveszi Demeter Zoltántól az elismerő oklevelet (A képre kattintva képtrá nyílik.)

A 2011-ben alakult civil társaságnál megfordult már Kazincbarcika és térségének számos közéleti-, művész személyisége, irodalmi-, képzőművészeti kiválóságai, de szívesen adnak teret amatőr művészeknek a bemutatkozásra. Gyakorta rendeznek kiállításokat, könyvbemutatókat a programszigeten. Korábban több alkalommal beszámoltunk a programszigeti eseményekről.

Az Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthon tehetséggondozó műhelyének növendékei (A képre kattintva képtár nyílik.)

2015-ben két nagyszabású jótékonysági rendezvényt tartottak Szalkai Dávid, és a Kazincbarcikai Kórház hospice osztályának javára.

Demeter Zoltán köszöntőjében méltatta a Baráti Kör munkáját, beszélt az emberi kapcsolatok fontosságáról, egymás elfogadásáról és tiszteletéről.

A Baráti Kör tagjai (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az ünnepi műsorban Orosz Margit költőnő saját verseit szavalta el. Az Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthon tehetséggondozó műhely növendékeivel pedig együtt énekeltek az ünnepeltek. Boros Géza énekművész bordalokkal alapozta meg azt esti jókedvet.


Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének pohárköszöntője (A képre kattintva képtár nyílik.)

Török Dezső pohárköszöntőjében megemlékezett a nőkről, megköszönte fáradtságos munkájukat.

Az urak egy-egy szál virággal köszöntötték a hölgyeket (A képre kattintva képtár nyílik.)

A rendezvényen részt vett Rozlozsnik Jánosné, Rudolftelep polgármestere és Szaniszló János a Kazincbarcika Járási Hivatal vezetője. Az eseményről készült videó-riportunkat megnézhetik a Körzeti Híradó következő adásában és a www.sajomente.hu, BRTV youtube csatornáján.