Tivadar napja van. | 2024.04.20

Kovács Zoltán: érdekünk megegyezni Törökországgal

2016-03-11 08:49:51

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniónak és az országnak érdekében áll megegyezni Törökországgal, de egyáltalán nem mindegy, milyen feltételekkel.

    Az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a kormányszóvivőt az uniós és török vezetők hétfői rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóján előterjesztett török javaslatról kérdezték. Kovács Zoltán hangsúlyozta: "érdekünkben áll megegyezni Törökországgal", hiszen a nyugat-balkáni útvonal egyik kulcsszereplőjéről van szó, de egyáltalán nem mindegy, milyen feltételekkel, és hogy működőképes lesz-e a megállapodás.
    Azzal kapcsolatban, hogy az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, a kormányszóvivő azt mondta: nagyon nehéz megmondani, mi lesz a tárgyalandó javaslat, hiszen a hétfői csúcstalálkozót hiába előzték meg hetekig tartó előkészületek, "egy teljesen más javaslattal lepték meg az állam- és kormányfőket". Hosszú napok vannak még hátra szerdáig, amikor meg kellene kapnia a kormánynak a tervezetet, és csütörtökön, pénteken is újabb és újabb szempontok vetődhetnek fel a tárgyalások közben - fogalmazott.