Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megújult az MKB Egészség- és Önsegélyező Pénztár vezetése

2016-03-09 20:10:00

Az MKB Egészség- és Önsegélyező Pénztár közgyűlése az igazgatóság elnökévé választotta Szatmáry Kristófot, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztost, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökét - közölte az MKB szerdán az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a közgyűlés az igazgatóság tagjának választotta Halápi Dóra ügyvédet és Tűzkő Nándor osztályvezető főorvost, a pénztár ügyvezetőjének Patakiné Gramantik Ildikót, az MKB Egészségpénztár igazgatótanácsának korábbi tagját nevezte ki.
    A közleményben Szatmáry Kristóf kifejezte meggyőződését, miszerint az egészség- és önsegélyező pénztárak a magyar társadalom egészségmegőrzésének egyre fontosabb pillérévé válnak. 
    Az MKB tájékoztatása szerint a 176 ezer tagot számláló MKB Egészség- és Önsegélyező Pénztár 10,6 milliárd forintos kezelt vagyonával a második legnagyobb piaci szereplő. Az 1997-ben alakult pénztár az idei évtől önsegélyező szolgáltatásokkal egészítette ki tevékenységi körét. A mintegy 200 ezer egészségkártya 6200 munkáltatói partnernél dolgozó birtokosának közel 11 ezer szerződött szolgáltató áll rendelkezésére 14 ezer telephelyen, ezek 60 százalékánál kártyaelfogadással is.