Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Fidesz egyetért a menekültügyi szabályok szigorításával

2016-03-08 14:48:03

 

A Fidesz egyetért azzal a kormányzati szándékkal, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében szigorítani kell a menekültügyi szabályokon, a kormánypárt    szerint a baloldal ugyanakkor ismét a bevándorlók oldalára állt.

 

    A Fidesz-frakció keddi közleményében arra reagált, hogy közleményben Szigetvári Viktor az Együtt elnöke a menekültügyi rendeletek "embertelen módosításainak" visszavonását követelte, Niedermüller Péter, a DK alelnöke pedig embertelennek és jogsértőnek minősítette tervezett változtatásokat.
    A Fidesz teljes mértékben egyetért azzal a kormányzati szándékkal, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében szigorítani kell a menekültügyi szabályokon, ezért frakciója támogatni fogja a jogszabály-módosításokat - közölte a kormánypárt képviselőcsoportja.
    A Fidesz szerint olyan szabályozásra van szükség, amely garantálja, hogy a bevándorlók ne kaphassanak több ellátást, mint a magyar állampolgárok. A szociális ellátások csökkentésével elkerülhető, hogy a gazdasági migránsok kizárólag a jobb élet reményében Magyarországon terjesszenek elő menedékjog iránti kérelmet - áll a közleményben.
    A Fidesz indokoltnak tartja a menekültügyi őrizettel, a tartózkodási engedéllyel kapcsolatos szabályok szigorítását is.
    A Fidesz-frakció felhívja a figyelmet arra, hogy az Eurostat szerint 2015-ben Németország után Magyarországon regisztrálták a legtöbb menedékkérelmet, illetve, hogy az egymillió lakosra jutó menedékkérők száma Magyarországon a legmagasabb.
    A kormány honlapjára hétfőn került fel a Belügyminisztérium tervezete, amely szigorítana a menekültügyi szabályokon. Csökkentené a menedékkérők szociális ellátásait és egy hónapra rövidítené a menekültek befogadóállomáson való tartózkodását.